donderdag , 19 september 2024

Nieuw luchtvaartboek ‘Het logboek van Willem Raap’

Een nieuw boek in de luchtvaartwereld heeft het licht gezien: ‘Het logboek van Willem Raap’. Dit A5-boek, bestaande uit 128 pagina’s en enkele zwart-wit foto’s, vertelt het bijzondere verhaal van een jonge copiloot die zijn carrière begint op een historisch vliegtuig, de DC3 Dakota.

Het avontuur van een piloot

Willem Raap start zijn loopbaan met een veelbelovende toekomst voor zich. De luchtvaartsector ontwikkelt zich snel, en zo ook de carrière van een piloot die charters vliegt voor Martinair. Vracht- en passagiersvluchten wisselen elkaar af, en de wereld wordt zijn speeltuin. Met een leven vol snelheid, inventiviteit en flexibiliteit kent hij geen sleur. Er wordt hard gewerkt, veel gefeest en gestreden voor rechten, waaronder toetreding tot een vakbond, vaak tot groot verdriet van zijn werkgevers.

Humoristische anekdotes en levenslessen

Na jaren vol waardevolle ervaringen sluit Willem Raap zijn carrière af als gezagvoerder op een modern straalvliegtuig. Hij verzamelde een indrukwekkend logboek vol uren en een rijke bibliotheek aan anekdotes. Dit boek biedt een selectie van humoristische, absurde en soms buitenissige verhalen, waarmee de lezer een kijkje krijgt in het leven van iemand die letterlijk en figuurlijk leefde van de lucht.

Bijdrage aan het goede doel

‘Het logboek van Willem Raap’ is niet alleen een boeiende leeservaring, maar draagt ook bij aan een goed doel. De opbrengst van het boek gaat namelijk naar Stichting Hoogvliegers, een organisatie die ernstig zieke kinderen de kans geeft om piloot te zijn voor één dag. Het boek is onder andere verkrijgbaar bij The Pilot Shop op Lelystad Airport.

Dit boek, geschreven door Herman Mateboer naar de ideeën van Gerrit de Jong, is een aanrader voor iedereen met een passie voor luchtvaart en een hart voor goede doelen.