vrijdag , 20 september 2024
Eindhoven Airport

Vliegverkeer stilgelegd op Eindhoven Airport door storing bij Defensie

Eindhoven Airport kampt sinds vanochtend met een grote storing waardoor vliegtuigen niet kunnen opstijgen of landen. De oorzaak van de storing ligt bij Defensie, meldt het ministerie. De luchtverkeersleiding op de militaire basis Eindhoven, waar de luchthaven onder valt, heeft te maken met een netwerkstoring. Hierdoor kunnen vluchten niet afgehandeld worden en staat het vliegverkeer op Eindhoven Airport stil.

Grote impact op reizigers

Het is nog onduidelijk hoelang de storing zal duren. Op de website van Eindhoven Airport zijn diverse vluchten geannuleerd of vertraagd tot minstens 17.00 uur. In totaal zouden vandaag ongeveer 20.000 reizigers via de luchthaven vertrekken of aankomen. Een woordvoerder van de luchthaven laat weten dat de impact van de storing nog niet volledig in te schatten is. “We adviseren reizigers onze website en sociale media te volgen voor actuele informatie over hun vlucht.”

Brede storing bij Defensie en hulpdiensten

De storing treft niet alleen Eindhoven Airport, maar heeft ook invloed op verschillende hulpdiensten en overheidsinstellingen door heel Nederland. Onder andere de meldkamers van de brandweer, politie en ambulance hebben problemen met het alarmerings- en communicatiesysteem. Hoewel noodnummer 112 bereikbaar blijft, melden de Kustwacht, de Koninklijke Marechaussee, het Openbaar Ministerie en enkele gemeenten ook hinder door de storing.

Oplossing in zicht?

Defensie werkt hard aan een oplossing, maar het is nog onduidelijk wanneer de storing verholpen zal zijn. De situatie heeft veel invloed op de dienstverlening van diverse instanties en zorgt voor flinke vertragingen en annuleringen op Eindhoven Airport. Reizigers wordt geadviseerd de situatie nauwlettend in de gaten te houden.