vrijdag , 18 oktober 2024

ASL Aviation kiest voor Reliable Robotics

ASL Aviation Holdings heeft een bestelling geplaatst voor 30 geautomatiseerde vluchtsystemen van Reliable Robotics, die zullen worden geïnstalleerd in Cessna 208B Caravan vliegtuigen. Deze overeenkomst geeft de in Ierland gevestigde groep vroege leveringsslots voor de technologie waarvoor Reliable Robotics momenteel certificering aanvraagt.

Vluchtautomatisering voor vrachtvervoer

De bedrijven werken samen aan plannen om vrachtoperaties te automatiseren en streven ernaar het gebruik van de vluchtautomatiseringssystemen binnen de komende 12 maanden uit te breiden naar andere vliegtuigtypen. ASL Aviation omvat acht luchtvaartmaatschappijen in Europa, Australië, Azië en Afrika die natte en vochtige lease diensten aanbieden, inclusief vliegtuig, bemanning, onderhoud en verzekering. Momenteel beschikt het bedrijf over een gecombineerde vloot van meer dan 160 vliegtuigen.

FAA-certificering in zicht

In februari stemde de FAA in met de eisen voor de navigatie- en autopilotsystemen van Reliable Robotics, na de bevestiging van het certificeringsplan in juni 2023. Het in Californië gevestigde bedrijf is nu bezig met het installeren van certificeerbare componenten in een Cessna Caravan ter voorbereiding op de productie en installatieprocessen met de benodigde conformerende configuratie om het vliegtuig om te bouwen.

Internationale validatie

Reliable Robotics is van plan om de FAA-goedkeuring te laten valideren via bilaterale overeenkomsten met internationale regelgevers, waaronder EASA in Europa. Het bedrijf heeft aangegeven bemoedigd te zijn door de voortgang van ICAO in het actualiseren van de Chicago Convention Annexen om normen en procedures op te nemen voor op afstand bestuurde vliegtuigsystemen, met als doel de wereldwijde regulering te harmoniseren.