vrijdag , 18 oktober 2024

Eerste Cessna SkyCourier Combi geleverd

Textron Aviation heeft de eerste Cessna SkyCourier met een Combi-interieur geleverd aan Everts Air. Dit bedrijf uit Alaska voert zowel passagiers- als vrachtvluchten uit en voegt hiermee een nieuw veelzijdig toestel toe aan hun vloot.

Unieke combinatie van passagiers- en vrachtvervoer

In mei 2024 verleende de Federal Aviation Administration (FAA) de certificering voor de Combi-interieurconfiguratie van de SkyCourier. Deze optie maakt het mogelijk om zowel passagiers als vracht tegelijkertijd te vervoeren, wat de flexibiliteit van het toestel aanzienlijk vergroot. Naast de bestaande mogelijkheden voor volledige vrachtconversie en gravelkits, biedt deze nieuwe optie oplossingen voor uiteenlopende markten en missies, variërend van overheidsdiensten tot charitatieve organisaties.

Reacties van betrokkenen

Lannie O’Bannion, senior vice president Sales en Flight Operations bij Textron Aviation, verklaarde: “De nieuwe Combi-optie van de Cessna SkyCourier toont aan hoe goed het toestel kan voldoen aan de diverse missies van onze klanten wereldwijd. We zijn dankbaar dat langdurige klanten zoals Everts Air de waarde van onze producten als zakelijke hulpmiddelen erkennen.”

Robert W. Everts, eigenaar van Everts Air, voegde toe: “De Cessna SkyCourier is een volgende generatie vliegtuig voor Bush Alaska. Met de SkyCourier Combi kunnen we flexibel inspelen op de unieke behoeften van burgers in afgelegen gemeenschappen. Het toestel biedt de betrouwbaarheid van een Cessna en is zeer aanpasbaar voor zowel vracht- als passagiersvervoer in Alaska.”

Over de Cessna SkyCourier

De Cessna SkyCourier is een tweemotorige, hoogvleugelige turboprop die zowel als vracht- als passagiersvariant beschikbaar is. De passagiersvariant biedt plaats aan 19 personen en beschikt over aparte bemannings- en passagiersdeuren, een grote bagageruimte en ruime cabinevensters. De vrachtvariant heeft een vlakke vloer die tot drie LD3-vrachtcontainers kan vervoeren, met een laadvermogen van 6.000 pond. Beide varianten hebben een grote vrachtdeur en een enkelpunts tankvulsysteem voor snellere doorlooptijden.

Het toestel wordt aangedreven door twee Pratt & Whitney PT6A-65SC turbopropmotoren en is uitgerust met Garmin G1000 NXi avionica. Met een maximum kruissnelheid van meer dan 200 ktas en een bereik van 900 nautische mijlen biedt de SkyCourier uitstekende prestaties en lagere operationele kosten voor vracht-, pendel- en speciale missies.