dinsdag , 17 september 2024

600 miljoen euro obligaties voor luchthaveninfrastructuur

Royal Schiphol Group heeft recent een significante stap gezet in de financiering van haar toekomst door obligaties ter waarde van 600 miljoen euro uit te geven. Deze obligatie-uitgifte is een belangrijk onderdeel van de strategie om de luchthaveninfrastructuur te verbeteren en te vernieuwen. Met deze obligaties onderstreept Schiphol haar toewijding aan de verdere ontwikkeling van de luchthavenfaciliteiten en de algehele klantbeleving.

Lange looptijd en aantrekkelijke rentetarieven

De uitgegeven obligaties maken deel uit van het Euro Medium Term Note (EMTN) programma en hebben een looptijd van twaalf jaar. Dit biedt investeerders de zekerheid van een lange termijn investering met een aantrekkelijke rentecoupon van 3,375%. Deze gunstige voorwaarden hebben bijgedragen aan de grote interesse van institutionele beleggers, wat blijkt uit de oversubscribering van de uitgifte.

Brede institutionele deelname en nota op Euronext Amsterdam

De obligaties zijn geplaatst bij een breed scala aan institutionele beleggers, wat resulteerde in een totaal orderboek van ongeveer 2,1 miljard euro. Deze sterke vraag weerspiegelt het vertrouwen van de markt in de financiële stabiliteit en de strategische richting van Royal Schiphol Group. Na de uitgifte worden de obligaties genoteerd op Euronext Amsterdam, wat verdere transparantie en toegankelijkheid voor beleggers waarborgt.

Investeringsplan van 6 miljard euro voor verbetering luchthavenfaciliteiten

Royal Schiphol Group heeft een ambitieus investeringsplan van zes miljard euro voor de komende vijf jaar gepresenteerd. Deze aanzienlijke investering is gericht op het verbeteren van de luchthavenfaciliteiten en het versterken van de algehele passagierservaring. De geplande investeringen omvatten onderhoud en vernieuwing van de luchtvaartinfrastructuur, renovaties van passagiers- en medewerkersfaciliteiten, en de implementatie van innovatieve oplossingen voor een betere arbeidsomstandigheden.

Reactie van CFO Robert Carsouw

Robert Carsouw, CFO van Royal Schiphol Group, uitte zijn tevredenheid over de succesvolle obligatie-uitgifte en de sterke vraag van investeerders. Hij benadrukte het belang van deze financiering voor de realisatie van de grootste investeringsopgave in de geschiedenis van het bedrijf. Carsouw verklaarde: “We zijn blij met de succesvolle obligatie-uitgifte. Het vertrouwen van investeerders in Royal Schiphol Group en onze strategische richting is een belangrijke erkenning van ons investeringsplan. Het veiligstellen van robuuste financiën is essentieel om onze doelen te bereiken en de luchthaveninfrastructuur, arbeidsomstandigheden en dienstverlening te verbeteren.”

Met deze financiële stap zet Royal Schiphol Group een belangrijke voortgang in haar plannen voor de toekomst, waarmee ze haar positie als een toonaangevende speler in de internationale luchtvaartsector verder verstevigt. Het succes van deze obligatie-uitgifte bevestigt de sterke geloofwaardigheid en het duurzame vertrouwen in de lange termijn visie van het bedrijf.