maandag , 16 september 2024

Autonome vliegtuigmissies versterken militaire efficiëntie

Reliable Robotics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in autonome luchtvaartsystemen, heeft met succes meerdere geautomatiseerde missies uitgevoerd in Californië en Nevada. Deze missies, in opdracht van het Amerikaanse Ministerie van de Luchtmacht, werden uitgevoerd tijdens de Agile Flag 24-3 oefening. Hierbij werd vracht vervoerd tussen militaire bases en luchthavens. De oefening was gericht op de Indo-Pacifische regio en onderstreepte het belang van wendbaarheid en paraatheid.

Autonome technologieën verhogen efficiëntie

Kolonel Max Bremer, Senior Adviseur bij Air Mobility Command, ziet veel potentieel in autonome operaties. Volgens hem kan de Luchtmacht hierdoor efficiënter werken. “Autonome operaties maken het mogelijk om vracht gelijktijdig te leveren en manoeuvres uit te voeren in uitdagende omgevingen,” aldus Bremer.

Innovaties getest tijdens Agile Flag

Tijdens de oefening voerde Reliable Robotics geautomatiseerde vluchten uit met een Cessna 208B Caravan. Deze vluchten omvatten autotaxi, autotakeoff, navigatie en autolanding. Een remote piloot beheerde de vluchten, terwijl een piloot aan boord alles in de gaten hield. Reliable Robotics richtte een mobiele controlepost in bij Mojave Air and Space Port. Dit diende als basis voor de demonstraties aan vertegenwoordigers van de Luchtmacht en NASA.

Betrouwbare samenwerking met defensie

Dr. David O’Brien, Senior Vice President Government Solutions bij Reliable Robotics, benadrukt de waarde van deze samenwerking. “We zijn trots dat we kunnen bijdragen aan defensiemissies. Deze oefeningen laten zien hoe ons autonome vluchtsysteem de militaire paraatheid kan verbeteren,” zegt hij.

Reliable Robotics blijft werken aan de certificering van hun automatiseringssysteem. Het bedrijf streeft ernaar om nieuwe technologieën in militaire operaties te integreren.