maandag , 16 september 2024

PAL-V opent assemblage- en aflevercentrum op Breda Airport

PAL-V gaat samen met Forum Group, eigenaar van Breda International Airport, een intentieverklaring (LOI) ondertekenen voor de oprichting van een nieuw Assemblage- en Aflevercentrum op Breda International Airport. Dit strategisch gelegen vliegveld in het zuiden van Nederland, tussen Europese hubs zoals Rotterdam en Antwerpen, wordt daarmee de eerste luchthaven in Europa met een speciaal PAL-V-centrum.

Nieuw centrum voor eindassemblage en klantdemonstraties

De nieuwe faciliteit zal dienen als een belangrijk knooppunt voor de eindassemblage, klantdemonstraties, vliegtrainingen en pre-leveringsinspecties van de PAL-V FlyDrive voertuigen, beter bekend als vliegende auto’s. Dit centrum speelt een cruciale rol in de wereldwijde operaties van PAL-V, vooral nu het bedrijf steeds dichter bij de luchtcertificering en commerciële beschikbaarheid van hun voertuigen komt.

Financieringspakket ter ondersteuning van productie en expansie

PAL-V is momenteel bezig met het afronden van een financieringspakket om hun productie op te starten en de wereldwijde expansie te ondersteunen. Dit pakket omvat investeringen van zowel internationale strategische investeerders als een laatste golf van Nederlandse particuliere investeerders.

Vliegtrainingen en innovaties op Breda International Airport

Breda International Airport biedt sinds 2019 al onderdak aan de PAL-V FlyDrive Academy, waar klanten worden opgeleid voor hun vliegbrevet om hun PAL-V Liberty te besturen. De meeste reserveringen voor de Liberty zijn gedaan voor professioneel gebruik, zoals eerstehulpdiensten, NGO’s, en overheidsinstanties zoals politie en grensbewaking.

PAL-V Liberty