maandag , 16 september 2024

Joby demonstreert autonome vlucht tijdens U.S. Air Force oefening

Joby Aviation heeft onlangs autonome luchtvaartoperaties gedemonstreerd in samenwerking met de U.S. Air Force tijdens de ‘Agile Flag 24-3’ oefening. Deze demonstratie omvatte meer dan 3.900 mijl aan autonome vluchten met een Cessna 208B Grand Caravan, waarbij kritieke componenten werden getransporteerd tussen militaire bases en publieke luchthavens in Californië en Nevada.

Autonome operaties in dynamische omgevingen

Tijdens de oefening voerde het team van Joby, inclusief de autonomieafdeling van Xwing die in juni werd overgenomen, volledig autonome operaties uit. Het vliegtuig vervoerde essentiële onderdelen om de operationele gereedheid van Air Force-eenheden te herstellen. Dit gebeurde volledig autonoom, inclusief taxiën, opstijgen en landen op negen verschillende locaties, zonder dat er grondinfrastructuur nodig was.

Innovatieve besturing op afstand

Een opmerkelijke prestatie van Joby was de mogelijkheid om het vliegtuig op afstand te bedienen met een laptop en een satellietcommunicatieterminal, beide draagbaar in één rugzak. Dit toont de flexibiliteit en het potentieel van de technologie voor militaire operaties in uiteenlopende omstandigheden.

Toekomstige impact op de militaire luchtvaart

Maxime Gariel, Autonomy Lead bij Joby, verklaarde: “We zijn verheugd om de capaciteiten van onze autonomie technologie verder te demonstreren tijdens Agile Flag 24-3. We kijken ernaar uit om met de U.S. Air Force samen te blijven werken en de technologie verder te ontwikkelen voor zowel de Caravan als andere vliegtuigen.”

Kolonel Max Bremer van Air Mobility Command benadrukte de voordelen voor de U.S. Air Force: “Deze technologie biedt een aanzienlijke meerwaarde door kleinere vracht te kunnen vervoeren, zodat grotere vrachtvliegtuigen voor belangrijkere taken beschikbaar blijven.”

Voortzetting van technologische ontwikkeling

Joby’s overname van de Xwing autonomieafdeling en de voortdurende technologische vooruitgang illustreren het streven van het bedrijf om de luchtvaart veiliger en toegankelijker te maken. Deze technologie zal naar verwachting een belangrijke rol spelen in het versnellen van bestaande en toekomstige contracten met het Amerikaanse Ministerie van Defensie.