maandag , 16 september 2024

Maastricht Aachen Airport viert 100e elektrische vlucht

Maastricht Aachen Airport heeft gisteren op 29 augustus, zijn 100e elektrische vlucht geregistreerd. Deze prestatie is voornamelijk te danken aan het project Electrifly, een samenwerking tussen verschillende luchthavens en innovatieve bedrijven die zich richten op emissievrije lucht- en landtransport.

Eerste elektrische vlucht geland

De eerste volledig elektrische vlucht op de luchthaven werd uitgevoerd door een testvliegtuig van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Sindsdien heeft het aantal elektrische vluchten op de luchthaven aanzienlijk toegenomen, mede dankzij het Electrifly-project dat dit jaar maar liefst 79 vluchten verzorgde.

Enthousiasme bij Maastricht Aachen Airport

Jonas van Stekelenburg, CEO van Maastricht Aachen Airport, spreekt zijn enthousiasme uit: “Het is fantastisch om te zien dat diverse partijen ons weten te vinden om hier samen met ons de toekomst van eAviation te ontwikkelen en te versnellen. 100 elektrische vluchten tot nu toe zijn hier een mooi voorbeeld van. We hopen dat er in de nabije toekomst meer soortgelijke projecten worden uitgerold op onze luchthaven. Wij ontvangen een ieder met open armen!”

Laatste vluchten van Electrifly-pilot

Morgen, zaterdag 31 augustus, zullen de laatste drie vluchten van de Electrifly-pilot vertrekken, waarmee dit baanbrekende project succesvol wordt afgesloten.