vrijdag , 20 september 2024

Aangepaste vliegroutes tijdens Dutch Grand Prix

Dit weekend past Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) de vliegroutes aan rondom het circuit van Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix. De speciale routes zorgen ervoor dat vliegtuigen en helikopters die betrokken zijn bij het evenement veilig kunnen vliegen zonder hinder te veroorzaken voor de omgeving en het reguliere vliegverkeer van en naar Schiphol.

Extra verkeersleiders voor drukte

LVNL zet extra luchtverkeersleiders in om de toegenomen drukte goed te begeleiden. Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Inspectie Leefomgeving en Transport en vliegbedrijven, zijn aangepaste routes ontwikkeld die rekening houden met natuurgebieden en de veiligheid van alle betrokken partijen.

Tijdelijke vliegbeperkingen boven Zandvoort

Van 22 tot 25 augustus gelden er tijdelijke beperkingen voor het luchtruim boven Zandvoort. Recreatief vliegverkeer, zoals drones en luchtballonnen, is verboden. Alleen goedgekeurde vluchten, waaronder politie- en traumahelikopters, hebben toegang tot het gebied. Helikopters die ingezet worden voor de Dutch Grand Prix volgen specifieke routes van en naar een Helispot naast de golfbaan.

Beperkte vluchten langs de kust

Voor commerciële en reclamesleepvluchten zijn tijdelijke eenrichtingsroutes langs de kust ingesteld. Vliegtuigen mogen niet hoger vliegen dan 420 meter en moeten binnen vastgestelde gebieden blijven om de veiligheid te waarborgen.