vrijdag , 20 september 2024

Ervaar vliegen tijdens open dag Vliegclub Rotterdam

Op zaterdag 31 augustus 2024 opent Vliegclub Rotterdam haar deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse open dag. Deze dag biedt een unieke kans voor iedereen die geïnteresseerd is in vliegen om de magie van de luchtvaart van dichtbij te ervaren. Of je altijd al hebt willen leren vliegen of gewoon nieuwsgierig bent naar de wereld van de luchtvaart, de open dag biedt een uitgebreid programma voor jong en oud.

Eerste vliegles voor nieuwe piloten

Vanaf 09:00 uur zijn bezoekers welkom op Rotterdam The Hague Airport, waar de vliegclub is gevestigd. Een van de hoogtepunten van de dag is de mogelijkheid om een eerste vliegles te volgen. Voor €125,- kunnen deelnemers onder begeleiding van een ervaren instructeur het luchtruim verkennen en ervaren hoe het is om zelf een vliegtuig te besturen. Maar de open dag draait niet alleen om zelf vliegen; er valt veel te leren over de luchtvaart en vliegopleidingen.

Informatie over vliegopleidingen en avontuurlijke vliegtrips

Naast de vliegles kunnen bezoekers meer te weten komen over de stappen die nodig zijn om een vliegbrevet te halen. Informatieve sessies en presentaties geven inzicht in het opleidingstraject voor piloten. Voor de avontuurlijke bezoekers worden er ook presentaties gegeven over indrukwekkende vliegtrips, zoals vluchten door de Alpen, die laten zien welke mogelijkheden er zijn voor hobbypiloten.

Test je vaardigheden in een vluchtsimulator

Daarnaast kunnen bezoekers hun vaardigheden testen op verschillende vluchtsimulatoren. Hier is het mogelijk om in de cockpit van een Airbus of Boeing te stappen en de uitdaging van een commerciële vlucht aan te gaan. Dit biedt een toegankelijke en veilige manier om de luchtvaart te ervaren zonder daadwerkelijk de lucht in te hoeven.

Spectaculaire fly-by door Victor Romeo Formation

Een ander hoogtepunt van de dag is de fly-by van het Victor Romeo Formation team, dat bestaat uit leden van de vliegclub. Rond lunchtijd laten zij met een formatievlucht zien hoe precisie en samenwerking in de lucht worden uitgevoerd. Dit spectaculaire schouwspel is een must-see voor luchtvaartfans.

Geniet van eten, drinken en een gezellige sfeer

Naast de luchtvaartactiviteiten is er ook genoeg te beleven op de grond. Bezoekers kunnen genieten van hapjes en drankjes en er is de mogelijkheid om te lunchen in de club. Het is dus niet alleen een dag voor luchtvaartliefhebbers, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een leuke en gezellige dag uit.

Weersafhankelijk programma

Het programma van de open dag is deels afhankelijk van het weer. De grondactiviteiten gaan bij elk weer door, maar de vlieglesjes en de fly-by kunnen bij slecht weer worden geannuleerd. De vliegclub zal bezoekers hierover tijdig informeren.

Schrijf je in en zorg dat je erbij bent

Inschrijven is noodzakelijk om verzekerd te zijn van deelname, vooral voor de vlieglesjes. De plaatsen raken snel vol, dus het is belangrijk om je tijdig aan te melden. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Vliegclub Rotterdam benadrukt dat de open dag plaatsvindt op een internationale luchthaven, wat betekent dat een geldig paspoort of ID-kaart vereist is om toegang te krijgen. Een rijbewijs is hiervoor niet voldoende.

Met een gevarieerd programma belooft de open dag van Vliegclub Rotterdam een geweldige ervaring te worden. Voor wie altijd al heeft willen vliegen, is dit de perfecte kans om de eerste stap richting de cockpit te zetten.

Link: https://www.vliegclubrotterdam.nl/opendag