donderdag , 19 september 2024

Florida Tech breidt vloot uit met Piper Pilot 100i

Piper Aircraft heeft vier extra Piper Pilot 100i vliegtuigen geleverd aan het Florida Institute of Technology (Florida Tech) in Melbourne, Florida. Deze levering vormt de tweede ronde van Pilot 100i leveringen dit jaar, waarmee de totale vloot van Florida Tech nu op acht vliegtuigen komt. Door een verwachte groei van 36% in het aantal vliegoperaties, speelt de operationele efficiëntie van de Pilot 100i een cruciale rol in de verdere groei van het vliegprogramma van Florida Tech.

Alumni spelen belangrijke rol in vlootuitbreiding

Dr. John Nicklow, president van Florida Tech, benadrukte het belang van praktijkgericht leren: “Onze studenten leren door te doen, en we zijn enthousiast om hen in de cockpit van deze geavanceerde Piper Pilot 100i’s te laten stappen met onze geweldige instructeurs.” Wat dit moment extra bijzonder maakt, is dat vele Florida Tech alumni, nu werkzaam bij Piper, betrokken waren bij het ontwerp en de bouw van deze vliegtuigen. Dit onderstreept de waarde van een Florida Tech-opleiding.

Tijdens de recente levering kwamen 17 Florida Tech alumni, momenteel werkzaam bij Piper, samen met het personeel van Florida Tech voor een gezamenlijke foto. Onder de aanwezige alumni bevonden zich vertegenwoordigers van de afdelingen engineering, projectmanagement, technische marketing en productievluchttesten bij Piper. Dit illustreert de veelzijdigheid van een opleiding aan Florida Tech.

Viering van groei en succes

Na de levering organiseerde Florida Tech Aviation een feestelijk evenement op hun locatie in Melbourne, Florida. De nieuwe uitbreiding van de vloot en de groei van de luchtvaartopleidingen stonden hierbij centraal. Veel alumni van Florida Tech, nu werkzaam bij Piper Aircraft, waren aanwezig, samen met leden van het verkoopteam van Piper en de directie.

Marc Ouellet, Vice President Engineering en Manufacturing bij Piper, sprak vol trots over de samenwerking: “Het is een eer om vliegtuigen te blijven leveren aan onze langetermijnpartner Florida Tech. Hun programma is een van de beste, en we zijn blij dat we veel Florida Tech-alumni in ons team hebben. Onze trainers staan bekend om hun gebruiksgemak en betrouwbaarheid, wat ons de favoriete keuze maakt voor vliegscholen wereldwijd.”

Over Piper Aircraft

Piper Aircraft Inc., gevestigd in Vero Beach, Florida, biedt betrouwbare een- en tweemotorige vliegtuigen aan piloten wereldwijd. Het bedrijf staat bekend als de eerste fabrikant van algemene luchtvaartvliegtuigen die de Garmin Emergency Autoland heeft gecertificeerd. Piper’s M-Class serie en Trainer Class zijn wereldwijd geliefd bij zowel professionals als opleidingsinstituten vanwege hun uitstekende prestaties en gebruiksvriendelijkheid.