woensdag , 18 september 2024

Piper M700 FURY krijgt nieuwe certificering

Piper Aircraft, Inc. heeft aangekondigd dat de M700 FURY, goedkeuring heeft gekregen van de Federal Aviation Administration (FAA) voor operaties op onverharde velden. Deze belangrijke stap vergroot de operationele mogelijkheden van het vliegtuig.

Robuust ontwerp doorstaat strenge tests

Ron Gunnarson, Vice President Sales, Marketing & Customer Support bij Piper Aircraft, verklaarde dat de FURY de strenge eisen van de FAA met succes doorstond. “De prestaties van de FURY waren indrukwekkend, vooral gezien de strenge testcriteria voor onverharde velden,” zei Gunnarson. Het robuuste ontwerp van het vliegtuig zorgde voor probleemloze operaties tijdens de tests. De certificeringsvlucht met Type Inspection Authorization (TIA) werd binnen één dag afgerond.

Internationale uitbreidingen op komst

Piper Aircraft werkt aan verschillende internationale validaties van de M700 FURY, zowel op het gebied van het vliegtuig zelf als de onverharde velden. Deze validaties vergroten de veelzijdigheid en bruikbaarheid van het vliegtuig verder. De eerste internationale leveringen worden in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

Over de Piper M700 FURY

De Piper M700 FURY, gecertificeerd in maart 2024, is uitgerust met het innovatieve HALO Safety System, inclusief Garmin Emergency Autoland. Dit systeem landt het vliegtuig automatisch als de piloot niet in staat is om te vliegen. Het toestel biedt plaats aan zes passagiers en beschikt over een krachtige Pratt & Whitney PT6A-52 motor. Het vliegtuig haalt een kruissnelheid van 557 km/u en heeft een bereik van 3.430 km.