donderdag , 19 september 2024

Cathay Group bestelt 30 Airbus A330neo’s

De Cathay Group uit Hong Kong heeft een definitieve bestelling geplaatst bij Airbus voor 30 A330-900 widebody vliegtuigen. Deze bestelling volgt na een grondige evaluatie door de luchtvaartmaatschappij onder het mid-size widebody vlootvernieuwingsprogramma.

Versterking van de regionale en langeafstandsroutes

De nieuw bestelde vliegtuigen zullen Cathay in staat stellen om de oudere generatie A330-300 vloot te moderniseren en de operaties op regionale routes met hoge capaciteit uit te breiden. Daarnaast bieden de toestellen flexibiliteit om langere afstanden te bedienen. Zoals alle A330neo-vliegtuigen, zal de vloot worden aangedreven door de nieuwste generatie Rolls-Royce Trent 7000-motoren.

Ronald Lam, CEO van Cathay Group, zei: “Nu Cathay de laatste fase van zijn heropbouw voltooit, richten we ons op modernisering en groei, zowel in omvang als kwaliteit. We zijn verheugd deze nieuwe bestelling van state-of-the-art A330neo-vliegtuigen aan te kondigen. Deze aanzienlijke investering weerspiegelt niet alleen ons grote vertrouwen in de status van Hong Kong als toonaangevend internationaal luchtvaartknooppunt, maar vertegenwoordigt ook onze toewijding aan de voortdurende ontwikkeling van onze thuisstad.”

Duurzaamheid en klantbeleving

De nieuwe A330neo’s zullen voornamelijk de regionale bestemmingen in Azië bedienen, terwijl ze ook de flexibiliteit bieden om langere afstanden te vliegen indien nodig. De verbeterde brandstofefficiëntie van deze A330neo’s, samen met hun hoge comfortstandaarden, stellen ons in staat om de ervaring voor onze klanten verder te verbeteren en tegelijkertijd bij te dragen aan ons doel van netto-nul koolstofemissies tegen 2050.”

Christian Scherer, CEO van Airbus Commercial Aircraft, voegde hieraan toe: “Deze laatste bestelling van Cathay, een van ’s werelds meest ervaren A330-operators, is een belangrijke bevestiging van de nieuwste generatie A330neo. Het is de natuurlijke opvolger voor bestaande A330-vloten en brengt de hoogste niveaus van technische en operationele gemeenschappelijkheid, evenals aanzienlijke verminderingen in brandstofverbruik en koolstofemissies. Bovendien biedt de bekroonde Airspace-cabine een geheel nieuwe vliegervaring.”

Toekomstgericht vliegen

Bij Cathay zal de A330neo de ruggengraat worden van de regionale widebody-operaties, met de veelzijdigheid om ook langere routes te bedienen. Samen met de A320 Family en A350-vloten kan de luchtvaartmaatschappij volledig profiteren van de unieke synergieën van de nieuwste generatie Airbus-productlijn. De A330-900 kan non-stop 13.330 km vliegen en beschikt over de bekroonde Airspace-cabine, die een superieure vliegervaring biedt. Zoals alle Airbus-vliegtuigen kan de A330neo al vliegen met tot 50% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF), met als doel dit tegen 2030 te verhogen naar 100%.