donderdag , 19 september 2024

St. Barth Executive start vluchten met P2012 STOL

ecnam heeft vandaag aangekondigd dat St. Barth Executive, de Franse VIP-luchtvaartmaatschappij gevestigd in het Caribisch gebied, is begonnen met geplande vluchten met de twee al geleverde P2012 STOL-vliegtuigen. Een derde P2012 wordt in september verwacht. De eerste passagiersvlucht vond plaats op 1 augustus en werd uitgevoerd van Guadeloupe (SBH/TFFR) naar St. Barth (SBH/TFFJ) onder het merk AIR INTER ILES door St. Barth Executive.

Dagelijkse verbinding tussen eilanden

Met een standaard schema van drie vluchten per dag, en tot zes vluchten per dag tijdens het hoogseizoen, biedt deze 50-minuten durende vlucht een constante, betaalbare, betrouwbare en onderscheiden dagelijkse verbinding voor zowel de lokale bevolking als toeristen tussen de eilanden. Deze nieuwe route werd met spanning verwacht omdat deze eilanden voorheen alleen per boot bereikbaar waren.

P2012 STOL: Perfect voor de West-Indische Eilanden

De Short Take-Off and Landing (STOL) variant van de P2012 is perfect voor een unieke omgeving zoals de West-Indische eilanden, vooral voor landingsbanen zoals die van Saint-Barthélemy, die een significante nadering gradient vereisen vanwege de nabijheid van een heuvel op het aanpad. De P2012 STOL, met een startafstand van 425 meter en een landingsafstand van 360 meter, in combinatie met een gecertificeerde “10° (17,5%) steile nadering”, biedt uitstekende prestaties over de 646 meter lange landingsbaan.

Innovatief en modern ontwerp

Tecnam’s innovatieve en moderne ontwerp van een vliegtuig gebouwd met forensen in gedachten, stelt St. Barth Executive in staat om het comfort en de luxe van moderne voorzieningen en ergonomisch design naar hun service in het Caribisch gebied te brengen, wat zorgt voor een hoog serviceniveau voor hun gemeenschappen. Het vliegtuig biedt comfortabel plaats aan negen passagiers met één of twee bemanningsleden. De introductie in de vloot van St. Barth Executive biedt ervaringen die veeleisende reizigers verwachten, zoals premium interieurs, stroomvoorziening bij de zitplaatsen, superieure beenruimte en opbergruimte onder de stoelen.

Tevredenheid en toewijding

Giovanni Pascale, Managing Director van Tecnam, zei: “We zijn verheugd dat St. Barth Executive heeft gekozen voor de P2012 STOL. Vandaag vieren we de start van de operaties bij St. Barth Executive en feliciteren we Vincent met zijn professionaliteit en passie. We zijn er trots op dat een Italiaans, Europees vliegtuig voor grotere mobiliteit en transport op de Caribische eilanden zorgt!”

Vincent Beauvarlet, Président van St. Barth Executive, zei: “We zijn zeer tevreden dat we onze deadlines met TECNAM hebben gehaald. Dit werd mogelijk gemaakt door geweldig teamwerk tussen TECNAM en St. Barth Executive, wat ons in staat stelde om de operaties op tijd te starten. We hebben tientallen uren training en pilootvrijgaven uitgevoerd, wat ons in staat stelde om de prestaties en werking van de STOL te testen, die perfect aan de specificaties voldeed. De P2012 landt en stijgt perfect op in St Barth en biedt ons een aantrekkelijke vrachtcapaciteit. Ten slotte hebben we een luchtvector die ons in staat stelt om onze eilanden te verbinden met beheersbare operationele kosten. Nogmaals, bedankt aan TECNAM voor hun voortdurende inzet en steun, evenals hun beschikbaarheid dag en nacht. Onze dank gaat ook uit naar de Franse luchtvaartautoriteit, die de middelen heeft gevonden om ons in staat te stellen deze routes op tijd te openen voor het welzijn van de bevolking van al deze eilanden.”