woensdag , 18 september 2024

LOT Polish Airlines Ontvangt Eerste E195-E2

LOT Polish Airlines heeft de eerste Embraer (NYSE: ERJ; B3: EMBR3) E195-E2 ontvangen, minder dan drie maanden na het ondertekenen van de deal. Dit is de eerste van drie vliegtuigen die via Azorra worden geleased en binnenkort in Polen aankomen. Met de toevoeging van de E2 aan hun vloot, wil LOT de operationele flexibiliteit vergroten en de uitbreiding van het netwerk ondersteunen. De E195-E2 verbruikt 12,5% minder brandstof en stoot minder uit, en is aanzienlijk stiller dan zijn naaste concurrenten. Alle drie de vliegtuigen worden tegen oktober verwacht.

Uitbreiding van de vloot

“Michał Fijoł, voorzitter van de Raad van Bestuur van LOT Polish Airlines, verklaarde: “Twintig jaar na de levering van de eerste Embraer E-170, zal de vloot van LOT Polish Airlines worden uitgebreid met drie Embraer E195-E2 vliegtuigen. Met deze vliegtuigen zullen we de frequentie van vluchten naar geselecteerde Europese steden verhogen en passagiers een hoog niveau van comfort bieden in de nieuwste generatie vloot. De introductie van nieuwe, emissiearme vliegtuigen maakt ook deel uit van de implementatie van onze ‘Destination ECO’-strategie. LOT Polish Airlines is vandaag een van de grootste Embraer-operators in Europa, dus we zijn blij om verdere ultramoderne vliegtuigen te verwelkomen en onze passagiers uit te nodigen om samen te reizen.”

Samenwerking met Embraer

Arjan Meijer, President en CEO van Embraer Commercial Aviation, voegde hieraan toe: “We verwelkomen onze langdurige partner LOT als de 17e E2-operator, twintig jaar nadat zij als wereldwijde lancering klant de eerste E170 in gebruik namen. In de afgelopen twee jaar is het aantal E2-operators bijna verdubbeld (88%). Samen met onze leasingcollega’s bij Azorra zijn we trots dat we deze vliegtuigen zo snel konden leveren om aan de behoeften van onze klant te voldoen. We kijken uit naar onze voortdurende samenwerking met LOT, inclusief de nieuwe mogelijkheden voor de E2 – het meest brandstofefficiënte, stilste en goedkoopste vliegtuig om te opereren in het small narrowbody segment.”

Historische mijlpaal

LOT was in 2004 de eerste operator van de gloednieuwe E-Jets. De eerste commerciële vlucht, op 17 maart 2004, werd uitgevoerd door een E170 van de Poolse hoofdstad naar Wenen. De 85 minuten durende vlucht van 520 km naar Wenen markeerde het begin van het buitengewone succes van de nieuwe vliegtuigenfamilie van Embraer; het 1800ste E-Jet in het programma, een E195-E2, werd in mei van dit jaar aan een klant geleverd.