zaterdag , 7 september 2024

Nieuwe Piper vliegtuigen voor Florida Tech

Piper Aircraft, Inc. heeft vier nieuwe Piper Pilot 100i-vliegtuigen geleverd aan het Florida Institute of Technology (FIT) in Melbourne, Florida. Dit is de eerste levering van de acht vliegtuigen die dit jaar gepland zijn. FIT heeft al een vloot van Piper-vliegtuigen, waaronder Archers, Seminoles en Warriors.

Studenten leren in moderne vliegtuigen

Volgens John Nicklow, president van Florida Tech, leren studenten bij FIT door praktijkervaring op te doen. Hij benadrukte het belang van de nieuwe vliegtuigen en wees erop dat een aantal alumni van FIT heeft meegewerkt aan de bouw ervan bij Piper. Dit illustreert de waarde van een opleiding bij Florida Tech.

Demonstratievluchten en positieve feedback

Tijdens een recente open dag bij FIT voerde het Piper-team demonstratievluchten uit met de Pilot 100i. Studenten en instructeurs waren enthousiast over het gebruiksgemak, het ontwerp en de avionica van het vliegtuig.

Voortdurende samenwerking met Florida Tech

Ron Gunnarson, VP van Marketing, Sales & Customer Support bij Piper, prees de samenwerking met FIT en benadrukte de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van Piper-trainingsvliegtuigen. Deze eigenschappen maken Piper de voorkeurskeuze voor vliegscholen.

Over Piper Aircraft

Piper Aircraft, met hoofdkantoor in Vero Beach, Florida, biedt betrouwbare een- en tweemotorige vliegtuigen en heeft als eerste de Garmin® Emergency Autoland gecertificeerd. De M-Class-serie en Personal Class-vliegtuigen bieden uitstekende prestaties en waarde. Piper is lid van de General Aviation Manufacturers Association.