zondag , 8 september 2024

Beechcraft viert 60-jarig jubileum met “Crimson Edition”

Textron Aviation Inc., een dochteronderneming van Textron Inc. (NYSE), heeft een speciale 60e verjaardag editie aangekondigd voor de iconische Beechcraft King Air 260 en 360 turboprops. Deze nieuwe “Crimson Edition” King Air heeft een opvallend nieuw interieur en een levendig rood en zilver exterieur, geïnspireerd door zes decennia van legendarische Beechcraft-klanten en -operators. De orderboeken zijn geopend voor deze speciale editie, met leveringen die beginnen in 2025.

Vernieuwde Crimson Edition

De nieuwe “Crimson Edition” King Air valt direct op door de iconische Beechcraft “B” op de staart van het vliegtuig. Het exterieur heeft een metallic-achtige combinatie van crimson, zilver en zwart. De nieuwe opstap van het vliegtuig heeft verborgen bevestigingen voor een strakker uiterlijk en een grafiet zilveren afwerking die perfect past bij zowel het nieuwe exterieur als het interieur.

Luxe interieur

Het interieur van de speciale editie is geïnspireerd door de trotse geschiedenis van de King Air en integreert een aantal Beechcraft-elementen, zoals het bekende “B” logo op de onderste zijwanden en de achterste cabinewand. De donkere leren stoelen zijn voorzien van Alcantara accenten en crimson piping, met subtiele designelementen die wijzen op het diamanten jubileum van het vliegtuig. De donkergrijze tapijten zijn voorzien van crimson bogen die de buitenste strepen van het vliegtuig aanvullen, wat zorgt voor een luxueuze uitstraling.

King Air: Een legendarische erfenis

Sinds zijn introductie in 1964 is de King Air-serie een favoriet onder klanten. De legendarische turboprop staat bekend om zijn onverwoestbare betrouwbaarheid, uitzonderlijke prestaties en ongeëvenaarde veelzijdigheid, wat het vertrouwen en de voorkeur van operators wereldwijd heeft gewonnen. Met meer dan 7.800 geleverde eenheden en een wereldwijde vloot die meer dan 64 miljoen vlieguren heeft bereikt, heeft de King Air zijn status als de best verkochte zakelijke turboprop ter wereld bevestigd.

Over Textron Aviation

Textron Aviation inspireert de vlucht. Al meer dan 90 jaar heeft Textron Aviation Inc., een dochteronderneming van Textron Inc., zijn talent binnen de Beechcraft-, Cessna- en Hawker-merken ingezet om de beste luchtvaartervaring te bieden aan klanten. Met een assortiment dat alles omvat, van zakelijke jets, turboprops en high-performance zuigermotoren tot speciale missies, militaire trainers en defensieproducten, heeft Textron Aviation het meest veelzijdige en uitgebreide luchtvaartproductportfolio ter wereld. Klanten in meer dan 170 landen vertrouwen op onze legendarische prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, samen met ons vertrouwde wereldwijde klantenservicenetwerk, voor betaalbare en flexibele vluchten.