zaterdag , 7 september 2024

Abra Group tekent MoU voor vijf A350-900s

Abra Group heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend voor de aanschaf van vijf A350-900 vliegtuigen. Deze stap is gericht op het uitbreiden van de internationale langeafstandsvluchten en het vergroten van de capaciteit, in lijn met de strategische plannen van de groep om miljoenen passagiers betere connectiviteit naar nieuwe bestemmingen op langeafstandsroutes te bieden.

Betere passagierservaring en kostenbesparing

Adrian Neuhauser, CEO van Abra Group, verklaarde: “We zijn verheugd over deze overeenkomst met Airbus. De komst van deze vijf A350’s, die een eersteklas passagierservaring bieden, brandstofefficiënter zijn en lagere kosten per stoel hebben dan concurrerende vliegtuigen, stelt ons in staat om onze toewijding aan toegankelijk en verantwoord reizen te versterken. Dit betekent ook betere prijzen voor klanten en betere connectiviteit tussen ons continent en Europa. Deze aankoop bevestigt onze positie als een van de grootste en meest competitieve luchtvaartgroepen in Latijns-Amerika.”

Ondersteuning door Airbus

Benoît de Saint-Exupéry, Executive Vice President Sales van de Commercial Aircraft divisie, voegde toe: “We zijn verheugd dat de Abra Group de A350 heeft gekozen om haar missie te ondersteunen om de luchtconnectiviteit tussen Latijns-Amerika en de rest van de wereld te versterken. De keuze voor de A350 bevestigt het vliegtuig als de onbetwiste leider in langeafstandsvluchten.”

Innovatie en duurzaamheid

De A350 is het modernste en meest efficiënte widebody-vliegtuig ter wereld en de leider in langeafstandsvluchten in de categorie van 300-410 stoelen. Het vliegtuig kan efficiënt vliegen op alle routes van korte tot ultra-langeafstandsvluchten tot 9.700 zeemijlen. Het innovatieve ontwerp omvat geavanceerde technologieën, aerodynamica, lichte materialen en de nieuwste generatie motoren die samen een voordeel van 25% opleveren in brandstofverbruik, operationele kosten en CO₂-uitstoot, evenals 50% minder geluid in vergelijking met vorige generatie vliegtuigen.

Toekomstige duurzaamheid

Zoals alle Airbus-vliegtuigen is de A350 al in staat om met maximaal 50% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) te vliegen. Airbus streeft ernaar om zijn vliegtuigen tegen 2030 voor 100% geschikt te maken voor SAF.