zaterdag , 7 september 2024

Sterke prestatie van Piper Aircraft in eerste helft van 2024

Piper Aircraft heeft in de eerste helft van 2024 solide prestaties geleverd op het gebied van nieuwe vliegtuigleveringen en inkomsten. Het bedrijf verwacht dit jaar ongeveer 300 vliegtuigen te leveren, een stijging van 22% ten opzichte van vorig jaar. De sterke vraag naar Piper-vliegtuigen weerspiegelt de wereldwijde behoefte aan efficiënte en betrouwbare luchtvaartoplossingen.

Verhoogde leveringen ondanks uitdagingen

De leveringen in de eerste helft van 2024 stegen met 16% in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Ondanks een lichte daling in het eerste kwartaal, veroorzaakt door de lancering en late certificering van de nieuwe M700 FURY, nam het aantal leveringen in het tweede kwartaal met 30% toe en stegen de inkomsten met bijna 9%. Deze groei benadrukt de populariteit en betrouwbaarheid van Piper Aircraft in de luchtvaartindustrie.

Succes van de Piper M700 FURY

Van de ongeveer 300 vliegtuigen die dit jaar worden geleverd, omvatten bijna 50 de nieuwe M700 FURY. Internationale validaties en certificeringen zullen naar verwachting de leveringen in de tweede helft van het jaar verder stimuleren. Dit nieuwe model heeft een sterke indruk gemaakt op de markt door zijn geavanceerde technologie en uitzonderlijke prestaties.

Reactie van het management

“Onze trainer- en M-Class-markten blijven sterk en we zijn tevreden met onze leveringsprestaties dit jaar en de positieve ontvangst van onze klanten met de lancering van de M700 FURY,” aldus Ron Gunnarson, VP Marketing, Sales & Customer Support bij Piper Aircraft. “De toewijding van ons dealer- en fabrieksteam aan uitmuntendheid en onze focus op klanttevredenheid zijn belangrijke drijfveren van ons succes.”

Toekomstige vooruitzichten voor Piper Aircraft

Piper Aircraft blijft zijn activiteiten en productaanbod uitbreiden en is vastbesloten om uitzonderlijke waarde en prestaties te leveren aan klanten wereldwijd. De combinatie van innovatie, klantgerichtheid en operationele efficiëntie maakt Piper een toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie.