zaterdag , 7 september 2024

KLM en BCG versterken digitale luchtvaartactiviteiten

KLM Royal Dutch Airlines en de Boston Consulting Group (BCG) hebben hun samenwerking verlengd, gericht op het verbeteren van wereldwijde luchtvaartactiviteiten. Sinds 2018 hebben zij een uitgebreid pakket aan AI-tools ontwikkeld voor het digitaliseren en optimaliseren van luchtvaartoperaties.

Geavanceerde AI-tools voor luchtvaartoptimalisatie

De AI-tools van KLM en BCG ondersteunen luchtvaartmaatschappijen bij complexe beslissingen in alle functionele gebieden, van dagelijkse tot strategische planningen. Deze oplossingen helpen bij het nemen van datagestuurde beslissingen, wat leidt tot verbeterde operationele prestaties en kostenbesparingen.

Voorbeelden van innovatieve producten

  • Pathfinder: Optimaliseert planningen voor robuustheid en kosten.
  • Sentry & Runway: Beheert operationele storingen en minimaliseert vertragingen.
  • CrewVision: Bereidt personeelsplanningen voor cockpit- en cabinepersoneel voor.
  • Terra: Verbetert de toewijzing van grondpersoneel op basis van beschikbare middelen en werkelijke belasting.

Bewezen resultaten en bredere toepassing

KLM heeft dankzij deze oplossingen non-performance-kosten verminderd en operationele efficiëntie verhoogd. Sinds 2021 zijn de op maat gemaakte oplossingen ook beschikbaar voor andere luchtvaartmaatschappijen, waardoor een wereldwijd netwerk van luchtvaartmaatschappijen profiteert van deze innovaties.

Over Boston Consulting Group

BCG, opgericht in 1963, is een pionier op het gebied van bedrijfsstrategie. De organisatie werkt samen met leiders uit het bedrijfsleven en de samenleving om hun grootste uitdagingen aan te gaan en kansen te benutten, met een focus op duurzame concurrentievoordelen en positieve maatschappelijke impact.