donderdag , 17 oktober 2024

Virgin Atlantic bestelt zeven extra A330neo vliegtuigen

Virgin Atlantic heeft een definitieve bestelling geplaatst voor zeven A330neo vliegtuigen als onderdeel van de bredere vloottransformatie. Met deze overeenkomst komt het totale aantal bestelde A330neo’s op 19, wat bijdraagt aan verbeterde economische efficiëntie. De aankondiging werd gedaan tijdens de Farnborough Airshow aan boord van Virgin Atlantic’s A330neo, genaamd ‘Ruby Rebel’, ter ere van het 40-jarig jubileum van de luchtvaartmaatschappij.

Reacties van Virgin Atlantic en Airbus

Shai Weiss, CEO van Virgin Atlantic, verklaarde: “Vandaag voltooien we onze vloottransformatie ter waarde van miljarden dollars met de aankoop van zeven extra A330-900s, vliegtuigen waarvan we weten dat onze klanten en medewerkers er graag mee vliegen. Het hebben van de jongste vloot is de meest direct beschikbare en significante stap richting de decarbonisatie van langeafstandsvluchten en we zijn trots om al een van de jongste en meest brandstof- en koolstofefficiënte vloten over de Atlantische Oceaan te exploiteren.”

Christian Scherer, Chief Executive Officer van Airbus Commercial Aircraft, voegde toe: “We zijn dankbaar voor Virgin Atlantic’s beslissing om haar A330neo-vloot uit te breiden als onderdeel van haar strategie om de jongste vloot over de Atlantische Oceaan te hebben. De A330neo biedt niet alleen onverslaanbare operationele stoel-kosten en een uitzonderlijke passagierservaring, maar verbetert ook de vlootefficiëntie van Virgin Atlantic en draagt bij aan hun duurzaamheidsreis. We kijken ernaar uit om deze soepele en succesvolle samenwerking nog vele jaren voort te zetten.”

Innovatieve en efficiënte A330neo vliegtuigen

De A330neo beschikt over de bekroonde Airspace-cabine, die passagiers een unieke ervaring, hoog comfortniveau, ambiance en ontwerp biedt. Dit omvat meer individuele ruimte, vergrote bagagebakken, een nieuw verlichtingssysteem en toegang tot de nieuwste inflight entertainment- en verbindingssystemen.

Aangedreven door de nieuwste generatie Rolls-Royce Trent 7000 motoren, is de A330-900 in staat om 7.200 nm / 13.300 km non-stop te vliegen. Eind juni 2024 had de A330-familie 1.798 vaste bestellingen ontvangen van meer dan 130 klanten wereldwijd, waaronder 319 A330neo’s van 30 klanten.

Zoals bij alle Airbus-vliegtuigen, is de A330-familie al in staat om tot 50% duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) te gebruiken. De fabrikant streeft ernaar om zijn vliegtuigen tegen 2030 voor 100% geschikt te maken voor het gebruik van SAF.