zaterdag , 7 september 2024

Nieuwe Airbus toestellen voor Drukair

Drukair – Royal Bhutan Airlines heeft een MoU getekend met Airbus voor de aanschaf van drie A320neo en twee A321XLR vliegtuigen. Deze toestellen zullen Drukair helpen hun internationale netwerk uit te breiden vanaf 2030.

Operaties vanuit nieuwe hubs

De nieuwe vliegtuigen zullen opereren vanuit Paro International Airport en de toekomstige luchthaven in Gelephu Mindfulness City. Deze stad is bedoeld om een economisch centrum van Bhutan te worden, wat aansluit bij de visie van koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuck.

Betekenis voor Bhutan

Drukair speelt een belangrijke rol in de economische ontwikkeling van Bhutan. De CEO van Drukair, Tandi Wangchuk, ziet de nieuwe toestellen als een cruciale investering die aansluit bij de ontwikkeling van Gelephu Mindfulness City en de uitbreiding van de luchthaven.

Airbus en duurzame luchtvaart

Airbus’ Executive Vice President Sales, Benoît de Saint-Exupéry, benadrukte het vertrouwen dat Drukair in Airbus stelt. De A321neo en A321XLR bieden aanzienlijke voordelen op het gebied van bereik, brandstofefficiëntie en passagierscomfort, en ondersteunen daarmee de duurzame ontwikkelingsdoelen van zowel Airbus als Drukair.